16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Laboratoriumkasten

Laboratoriumkasten de stevige en veilige basis voor labs

Samen met de laboratoriumtafels vormen de laboratoriumkasten de stevige basis voor in een laboratorium. Ze vergroten het werkgemak en dragen bij aan de veiligheid van een lab. INTOS Lab Solutions levert uiteenlopende laboratoriumkasten voor de opslag van stoffen, gereedschap, apparatuur of andere benodigdheden. Zoals onder- en bovenkasten, chemicaliënkasten ook wel plofkasten of brandveiligheidskasten genoemd, hoge kasten en doorgeefkasten.

Laboratorium onder- en bovenkasten

Flexibele inzetbaarheid staat centraal in de door INTOS ontworpen onder- en bovenkasten. Onze onderkasten zijn te bevestigen aan het tafelframe of kunnen op wielen worden geleverd. Daardoor zijn ze makkelijk te plaatsen onder het werkblad. Ze zijn op maat samen te stellen, waardoor de totale breedte en de toepassing van lades en deurtjes één van de keuzeopties zijn.

Aan voldoende opbergruimte boven de laboratoriumtafels is binnen elk laboratorium behoefte. Daarom is ons assortiment aan bovenkasten zo uitgebreid mogelijk. Om bovenkasten en legplanken toe te voegen aan de laboratoriumopstelling plaatsen we opstaande frames op de labtafels om ze aan te bevestigen. Dit garandeert flexibiliteit, omdat er geen dragende muur voor nodig is. Uiteraard kunnen de kasten ook direct aan de wand gemonteerd worden. De bovenkasten zijn ook zelf samen te stellen met bijvoorbeeld (schuif)deuren van glas om goed zicht te houden op de inhoud.

Veiligheidskast

In een veiligheidskast, ook wel plofkast, opslagkast, chemicaliënkast of brandveiligheidskast genoemd, zijn chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen veilig op te bergen. Deze kast biedt bescherming omdat het waarschuwt tegen explosies en branduitbreiding. Ook vertraagt het de brandontwikkeling, waardoor medewerkers in het lab voldoende tijd krijgen om evacuaties of bluswerkzaamheden uit te voeren. Kortom; een belangrijk onderdeel van de laboratoriuminrichting. Als vaste distributeur van de Asecos veiligheidskasten levert INTOS snel chemicaliënkasten in diverse varianten. Naast veiligheidskasten in zowel hoge-, lage- als apothekerskast uitvoering, is ook opslag van gasflessen, chemicaliën-handeling en afzuigsystemen behorend tot ons vaste assortiment.

Hoge laboratoriumkasten van apothekerskast tot monsterkast

Hoge laboratoriumkasten zijn ook essentieel voor voldoende opbergruimte in een laboratorium. Daarom biedt INTOS hierin veel mogelijkheden. Van bergkasten, monsterkasten en apothekerskasten tot glaskasten. Deze kasten worden uitgevoerd in verschillende materialen, waarvan de meest gebruikte gemelamineerd plaatmateriaal, HPL en Volkern zijn. Wederom zijn ook deze hoge kasten volledig op maat te maken.

Doorgeefkast

Voor het op een gecontroleerde manier doorgeven van producten naar verschillende hygiëne zones is een doorgeefkast onmisbaar. INTOS bouwt standaard of op maat doorgeefkasten van diverse materialen zoals gemelamineerd plaatmateriaal, HPL, Volkern of RVS. We voorzien ze van een vast interlock systeem die mechanische of elektrisch ontgrendeld kan worden. De deuren worden waar nodig voorzien van gasveren om het gebruikersgemak te vergroten.

Benieuwd naar passende laboratoriumkasten?

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.