16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Luchthaven­inrichting van wereldklasse

Airports
Airports

Wereldwijde partner in luchthaveninterieurs

INTOS werkt sinds 1991 voor internationale luchthavens wereldwijd en fungeert als ware partner voor haar opdrachtgevers. Onze kennis en ervaring verwerken we in standaard én inventieve maatwerk producten en diensten voor luchthavens. Variërend van ruimtebesparende en flexibele balies voor check-in, immigratie, paspoortcontrole en boarding tot aan producten voor luchthavenbeveiliging en tijdelijke, hoogwaardige, toiletten. Puur op maat richten we ook winkels en complete businessclass en first class lounges in. Door onze ervaring en omdat we zowel de rol als inrichter, maincontractor en onderhoudsspecialist in luchthavenprojecten vervullen, overzien we deze projecten volledig. Dat zorgt voor een succesvol eindresultaat waarmee bijdragen aan een omgeving waarin de passagiers én luchthavenmedewerkers volledig tot hun recht komen!

 

Video afspelen

 

Op een luchthaven draait het om het creëren van de beste passagiersbeleving. Wachttijden, service en sfeer spelen een belangrijke rol in die beleving. De vaak industrieel ogende apparatuur draagt daar niet aan bij. INTOS heeft veel ervaring met het creëren van behuizingen en elementen die wél bijdragen aan de passagiersbeleving, uiteraard binnen de geldende eisen op gebied van brandveiligheid, duurzaamheid en IATA-normen.

Maincontracting Maincontracting Maincontracting Maincontracting Maincontracting
Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance
Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction

Upgrade passagierservaring door complete inrichtingsoplossingen luchthavens

Elke luchthaven is uniek; van de locatie tot oppervlakte, omvang van de passagiersstromen en bijbehorende veiligheidseisen. Er zijn ook terugkerende elementen in de inrichting bij elke luchthaven. Zoals sfeer creëren mogelijk vanuit de sense of place gedachte, het faciliteren van activiteiten om wachttijden te overbruggen en inkomsten te genereren en zorgen voor een goede hygiëne als service naar alle passagiers. De weging en de combinatie van alle elementen maakt elke luchthaven inrichting echt uniek.

Die uniciteit past helemaal bij de aanpak van INTOS. Afgestemd op de behoeften, mogelijkheden en vereisten bouwen of renoveren we de inrichting van terminals inclusief airline lounges, wachtruimtes, check-in hallen, speelgebieden, winkels en horecagelegenheden. Dit doen we zowel met maatwerk interieur als met standaard producten die seriematig en dus snel geproduceerd worden. Bijvoorbeeld onze balies en beveiliging gerelateerde producten. Hiermee geven we de passagiersbeleving een echte upgrade!

Breed scala aan luchthaven balies; van immigratie- tot check-in balie

Elk gebied op een luchthaven heeft zijn eigen rol in het goed en veilig begeleiden van de passagiersstroom. Balies zijn ondersteunend aan dat proces en moeten daarom volledig afgestemd zijn op de omgeving waarin ze staan. Wij bieden een breed scala aan hoogwaardige balies, zowel in functionaliteit als in vormgeving. Van immigratiebalie tot informatiebalie tot check-in balie en alles daar tussenin. En wat betreft de vorm; van recht tot ovaal en draaibaar. Denk daarbij ook aan een hybride balie, die zowel als traditionele check-in kan dienen, maar ook kan worden ingezet als volledige selfservice balie.

Interieurvoorstellen en -producten altijd passend bij IATA normen

Naast de standaard VCA** – Safety Checklist Contractors certificering van INTOS, waarmee veiligheid en gezondheid van onze collega’s geborgd wordt, zijn we ook volledig bekend met de International Airport Transportation Association (IATA) normeringen. Hierdoor houden we in onze inrichtingsvoorstellen en producten altijd rekening met die normen. Zo voldoet onze luchthaveninrichting altijd aan de laatste eisen voor luchthavens.

Proactieve partner in duurzame luchthaveninrichting

Duurzaamheid en circulariteit spelen terecht een steeds belangrijkere rol in de keuzes voor meubilair en inrichtingsmaterialen, ook in de ontwerpen van architecten voor luchthavens. Binnen al onze projecten denken we proactief mee over het besparen van materialen. Door onder andere bewuste en optimale materiaalkeuzes te maken en hergebruik, onderhoud en het modulair opbouwen van meubels te faciliteren. Zo hebben we bijvoorbeeld vanuit een eerder project teruggenomen bank-balies omgevormd tot passende check-in balies. Hiermee voorkomen we dat materialen onnodig verloren gaan. Dit leidt tot een lagere ecologische footprint en mogelijk ook tot lagere kosten.

Ook is de realisatie van onze inrichtingsprojecten op locaties in het buitenland duurzaam. INTOS werkt namelijk altijd met een eigen supervisor en een lokaal montageteam. Hierdoor hoeft niet ons hele team naar de locatie te vliegen en profiteert ook de lokale bevolking. Tevens kan het lokale team na deze samenwerking onder leiding van INTOS ook aanpassingen en onderhoud uitvoeren op de luchthaven. Dit zorgt voor lokale werkgelegenheid aan de ene kant en een snelle en een kosten efficiënte uitvoering aan de andere kant.

"
"

“INTOS is de gespecialiseerde partner”

Roberto Costantini is projectdirecteur bij Gruppo ICM, een groep industriële bedrijven met name gespecialiseerd in de bouw. Hij werkte met INTOS samen in het uitbreidingsproject voor de Santiago Internationale luchthaven in Capo Verde waar INTOS zeven weken na opdracht de incheck balies voor leverde.

“Voor ons is de kwaliteit van de balies erg belangrijk. De heldere communicatie, tekeningen en materialisatie van INTOS zorgden ervoor dat we met vertrouwen met hen aan de slag gingen. Nu de balies geleverd en gemonteerd zijn, kunnen we niet anders dan concluderen dat INTOS de gespecialiseerde partner is, die bovendien flexibele en snelle aanpak heeft.”

Roberto Costantini

Projectdirecteur Gruppo ICM

Airport projecten

Privium Lounge

Airports

Swissport Aspire Crystal Lounge

Maincontracting

·

Airports

Privium Lounge

Airports

Swissport Aspire Crystal Lounge

Maincontracting

·

Airports

Meer weten over onze diensten of producten voor luchthavens?

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.