16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Laboratoriumtafels

Laboratoriumtafels de stevige basis voor werkgemak en veiligheid

Samen met de laboratoriumkasten vormen de laboratoriumtafels de stevige basis voor in een laboratorium. Ze vergroten het werkgemak en dragen bij aan de veiligheid van een lab. De basis van een laboratoriumtafel moet sterk zijn en de mogelijkheid bieden om de opstelling aan te passen aan de veranderende behoefte van de medewerkers in een lab. Daarom levert INTOS laboratoriumtafels die met diverse frames als wand- én eilandopstelling modulair zijn op te bouwen.

Altijd passende afwerking bij oplevering laboratoriumtafels

Ongeacht voor welke tafelopstelling wordt gekozen, bij oplevering werken we alle type tafels gedetailleerd af door onder andere naden, vloeraansluitingen en stelpootsloffen af te kitten. Daarnaast werken we alle snoeren, kabels en media strak weg waarbij we oog houden voor de bereikbaarheid, ook rekening houdend met een veranderende inrichting.

Drie standaard frames voor laboratoriumtafels

INTOS heeft drie standaard frames om de laboratoriumtafels uit op te bouwen, namelijk T-jukken, C-jukken en H-jukken.

T-jukken frame

Het T-jukken frame geeft een volledig vrije ruimte onder het werkblad, waardoor de vloer goed te reinigen is. Het frame wordt bevestigd aan de vloer en afgemonteerd met plinten en demontabele onderpanelen. Door deze onderpanelen is het eenvoudig om onderhoud aan media- en leidingwerk uit te voeren, ondanks dat deze volledig in het meubel zijn weggewerkt. Laboratoriumtafels met het T-jukken frame bouwen we in twee fases op. Deze gefaseerde aanpak zorgt voor voldoende ruimte en tijd voor de installatie van mediasystemen en de juiste afwerking. 

C-jukken frame

Een laboratoriumtafel op het C-jukken frame is geschikt voor alle werkzaamheden in een laboratorium. Deze tafel staat los op de vloer of tegen de wand. Hierdoor is een tafelopstelling met dit frame makkelijk aangepast of aangevuld met andere tafelelementen. De dichte vloersloffen van de jukken zijn verstelbaar waardoor de tafel waterpas afgesteld kan worden.

H-jukken frame

Het H-jukken frame past bij een simpele tafelopstelling. De verstelbare poten maken de laboratoriumtafel flexibel en snel te plaatsen. Naast het standaard frame leveren we deze tafels ook met een manueel of elektrisch in hoogte verstelbaar frame. Een eventuele combinatie met bovenkasten en planken is makkelijk te maken door een los opbouwsysteem aan de tafels toe te voegen. Vanwege het zeer stabiele ontwerp zijn tafels met dit frame ook uitermate geschikt voor de ondersteuning van centrifuges en zware machines.

Laboratoriumtafel op plint

Naast de tafels op de drie verschillende frames leveren we ook laboratoriumtafels op plint. Dat is een tafel met een vaste opstelling die rust op modulaire onderkasten met een plint. Deze laboratoriumtafel kan als wandopstelling of vrij in de ruimte worden geplaatst. Door een ondersteunend frame te gebruiken tussen de onderkasten is de oorspronkelijke kastopstelling ook af te wisselen met werkplekken.

De modulaire onderkasten zijn ontwikkeld vanuit een circulaire gedachte. Ieder paneel van de onderkast is vervangbaar, waardoor bij schade het te vervangen deel beperkt is tot het beschadigde onderdeel. Daarnaast zorgt het modulaire deel ervoor dat aanpassingen snel doorgevoerd kunnen bij bijvoorbeeld veranderende behoefte in het laboratorium. Door het modulaire systeem is deze tafelopstelling ook te combineren of uit te breiden met de C- of de H-jukken frames.

Weegtafel, centrifugetafel en microscooptafel

De weegtafel, centrifugetafel en microscooptafel zijn tafels met een zwaar stalen onderstel om de apparatuur waarnaar ze vernoemd zijn te kunnen dragen. Deze tafels worden los in het modulaire systeem van INTOS geplaatst om zo te voorkomen dat trillingen doorwerken naar de rest van het meubilair. Alle deze tafels zijn beschikbaar in zit- of sta-hoogte en de weegtafel wordt uitgevoerd met een hardstenen werkblad en trillingsdempers.

Interesse in laboratoriumtafels?

We delen ons tips & tricks graag, zodat je jezelf de juiste vragen kan stellen voordat de verbouwing van het laboratorium start.

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.