16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Biofarmaceutische wereldspeler
Offices

·

Interior Construction

Biofarmaceutische wereldspeler

Een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve medische oplossingen ontdekt en ontwikkelt, wilde zich met een kantoorlocatie vestigen in Amsterdam Zuidoost, in de hub van biotechbedrijven. INTOS werd gevraagd als hoofdaannemer om de Nederlandse vestiging van deze medische wereldspeler een feit te maken!

Opdracht: Hoofdaannemer afbouw en inrichting kantoorlocatie
Locatie: Amsterdam
Ontwerp: Fokkema & Partners

Behoefte van de klant

In een bestaand pand moest een drie verdiepingen tellende kantoorlocatie voor het biofarmaceutische bedrijf gerealiseerd worden. En dat binnen slechts 14 weken tijd van sloop tot oplevering.

Onze aanpak

In afstemming met vastgoedadviesbureau CBRE en naar het ontwerp van architectenbureau Fokkema & Partners gingen we voor de biofarmaceut aan de slag. Als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de bouwkundige aanpassingen van de bestaande ruimten, afbouw en de inrichting, begeleidden wij alle partijen binnen de strakke planning.

Eenmaal gesloopt konden we beginnen met de wandenbouw, het aanbrengen van het installatiewerk, de plafonds, de systeemwanden en de vloeren. Om de tweede en derde etage met elkaar te verbinden, maakten we een trapsparing in de tussenvloer. De 16 meter lange stalen steunbalk die hiervoor nodig was, is door één van de ramen naar binnen gebracht en verankerd in de bestaande bouwconstructie. Tijdens de afbouw maakten we ook al het vaste meubilair voor de totale inrichting.

Opgeleverd resultaat

“Het is een rustig en ruimtelijk kantoor geworden, doordat er veel glas is gebruikt in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en meubelstoffering in aardetinten. Ondanks die ruimtelijkheid zijn er voldoende plekken ontstaan om even rustig te zitten door de roomdividers met planten.

Maarten van Steenis, projectleider INTOS: “Ware eyecatchers in dit interieur zijn de glazen panelen met transparante foto’s die een verrassend effect creëren langs de gangpaden van de kantoren. En natuurlijk de centrale trap met daarboven de speciaal ontworpen kroonluchter die wij ook hebben gemaakt!”

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.