16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Fabrique de Lumiere
Leisure

·

Interior Construction

Fabrique de Lumiere

Fabrique des Lumières is sinds april 2022 de nieuwe trekpleister op het Westergasterrein in Amsterdam. Het is een digitaal en 3800 m2 groot kunstcentrum waar met behulp van lichtprojecties en begeleidende muziek kunstwerken tot leven worden gebracht. Dit vraagt uiteraard om ruimtes die zo zijn afgebouwd en ingericht dat zij de kunstbeleving perfect faciliteren. En daar heeft INTOS voor gezorgd!

Opdracht: Hoofdaannemer afbouw en inrichting digitaal kunstcentrum van 3800 m2
Locatie: Westergasfabriek terrein, Amsterdam
Ontwerp: D/Dock

Behoefte van de klant

D/Dock ontwierp en bouwde binnen de 19e eeuwse Zuiveringshal West van de Westergasfabriek een nieuwe omgeving voor het grote kunstcentrum. De grootste uitdaging was om met moderne materialen toch de sfeer van een historisch fabriekspand te behouden. En uiteraard daarbinnen licht, techniek en geluid naadloos op elkaar aan te laten sluiten voor een optimale beleving van de bezoeker.

Onze aanpak

Wij waren verantwoordelijk voor de afbouw, het maatwerk, de decors en de staalconstructies en in samenwerking met decorbouwspecialisten en bouwkundige experts hebben we ervoor gezorgd dat alle details klopten. En natuurlijk dat de oplevering volgens planning verliep. De decors moesten in plaatsing en afwerking exact zijn zoals bedacht was. Dit in verband met de daarop getoonde lichtprojecties. Gezien de ligging van het historische pand in bewoond gebied waren de eisen omtrent akoestiek en het beperken van geluidsoverlast voor de omgeving zeer streng. Zo hebben we onder andere de ramen van de fabriekshal voorzien van 10mm dikke staalplaten van 300kg per stuk om de hal geluidsdicht te maken.
Daarbij verrast een historisch pand altijd en werd er door voortschrijdend inzicht tijdens de bouw veel gewijzigd. Door focus te houden op het eindresultaat hebben we niet ingeleverd op kwaliteit! .

Opgeleverd resultaat

Stefan van der Plas Managing director D/DOCK projects: “Ons ontwerp en de realisatie heeft geresulteerd in een uniek digitaal kunstcentrum waar bezoekers episch visuele avonturen kunnen beleven. Bezoekers kunnen kunst echt tot leven zien komen door de vele geavanceerde projectoren en begeleidende muziek. De precisie van INTOS in afbouw en inrichting was onmisbaar in de realisatie van dit bijzondere project.”

Thijs Leemreize, projectleider INTOS: “Fabrique des Lumières was een spectaculaire opdracht met een voor ons nieuw element, namelijk het stuk decorbouw. De samenwerking met de decorbouwers was erg leuk. Het is een hele andere tak van sport en heel interessant om kennis mee te maken. Ook is het eindresultaat spectaculair! Fabrique des Lumières is echt een aanrader als je iets bijzonders wilt doen.”

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.