16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Fibriant
Labs

·

Maincontracting

Fibriant

Fibriant, een scale-up biotechbedrijf gespecialiseerd in fibrinogeenonderzoek en bijbehorende producten, ging verhuizen naar een nieuwe locatie grenzend aan het Bioscience park bij de campus van Universiteit Leiden. Hun verdieping in het pand moest omgevormd worden tot een laboratorium. Eén waarin alles goed geregeld was, ook voor de beoogde groei. Vanuit direct opdrachtgeverschap werd INTOS door Fibriant aangesteld als leverancier van het laboratoriummeubiliar en coördinator van de installaties.

Opdracht: Toekomstbestendige maatwerk inrichting voor laboratorium biotech scale-up
Locatie: Leiden
Ontwerp: INTOS
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant

De 320 m2 grote oppervlakte moest worden opgedeeld in vier verschillende labruimtes. In de inrichting van elke ruimte moest precies passen bij de behoefte van de individuele medewerkers. De ultieme vorm van maatwerk was nodig om iedereen passend te ondersteunen in hun werkzaamheden en daardoor optimaal te functioneren. Daarnaast was het belangrijk dat de inrichting makkelijk en snel was aan te passen. Hiermee wilde Fibriant als ware scale-up voorsorteren op eventuele uitbreiding of verandering van de werkzaamheden. Door de groeifase waarin Fibriant zich bevond, moest ook rekening worden gehouden met een gelimiteerd budget.

Onze aanpak

Om onderling vertrouwen te hebben in de samenwerking, hebben we de medewerkers van Fibriant uitgenodigd in het INTOS demo-lab. Tijdens deze ontmoeting hebben we input ingewonnen om tot de eerste uitwerking van een plattegrond te komen. De diverse sparringsmomenten en ons uitgebreide advies onder andere over budgetvriendelijke oplossingen resulteerden in een definitief plan en een startschot voor de samenwerking.
De laboratoriums zijn ingericht met hoofdzakelijk maatwerk laboratoriummeubilair en elektrotechnische oplossingen op basis van standaard frames. Ook de bergruimtes zijn geoptimaliseerd door middel van maatwerkkasten. Een uniek en door ons verder ontwikkeld onderdeel is de aluminiumstellingkast die tussen de werktafels instaat. Met een kar kan door de kast heen worden gelopen waardoor vloeistoffen makkelijk op de kar kunnen worden gezet om af te voeren. Verder is de inrichting flexibel gemaakt door de toepassing van modulaire tafels en onderkasten. In uiteindelijk slechts twee maanden tijd hebben we de volledige oplevering van het lab gerealiseerd.

Opgeleverd resultaat

<<Quote Fibriant: Jos Grimbergen, COO>>
“Door in een hecht partnerschap met INTOS samen te werken heeft Fibriant haar maatwerk laboratoriuminrichting geheel volgens plan kunnen verwezenlijken. Het contact met INTOS was daarbij heel direct, aangezien Fibriant de opdracht zonder tussenkomst van een projectbureau aan INTOS heeft verleend. Daarbij zijn de adviezen en de expertise van INTOS, op het gebied van laboratoriuminrichting, van grote waarde geweest. Dat een maatwerk inrichting ook voor een scale-up als het onze mogelijk was, is mede te danken aan de flexibele en pro-actieve opstelling van INTOS, met daarbij ook een nauwlettend oog voor details en waar mogelijk een kostenbesparende uitwerking. Fibriant is ontzettend blij met haar labs, waarin de medewerkers inmiddels heel prettig hun werkzaamheden kunnen verrichten.”

 

<<Quote INTOS: Manouk van der Wal, projectmanager>>
“Door de nauwe samenwerking en het directe contact met de medewerkers van Fibriant hebben we het vertrouwen gekregen om een mooi eindresultaat neer te zetten. En dat hebben we gedaan! De inrichting is toekomstbestending waardoor groei in het personeelsbestand en eventuele veranderingen van werkzaamheden heel goed is op te vangen. Mooi dat we hiermee een bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van dit bijzondere bedrijf.”

Gerealiseerd door Team Maincontracting & Team Luuk

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.