16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

Swissport Aspire Crystal Lounge
Airports

·

Maincontracting

Swissport Aspire Crystal Lounge

De Aspire Crystal Lounge van Swissport is de luxueuze tweede lounge op de Zwitserse luchthaven in Genève. Het is onderdeel van de nieuw gebouwde oostvleugel van de luchthaven en is bedoeld voor de non-Schengen reizigers. Naar ontwerp van D/DOCK heeft INTOS de afbouw, installaties en de volledig vaste inrichting voor haar rekening genomen.

Opdracht: Afbouw, installaties en vaste inrichting luxueuze lounge
Locatie: Luchthaven Genève, Zwitserland
Ontwerp: D/Dock
Fotografie: Onbekend

Behoefte van de klant

De lounge moest goed integreren in de omgeving. De inspiratie voor het ontwerp is overduidelijk gehaald uit de directe omgeving; het blauw van het Meer van Genève komt terug in de kleuren van het meubilair en het klimaatplafond. De houten elementen, zoals de achterwand van de uitgiftebalie en de lamellen langs de passantencorridor, doen denken aan de sfeer van berghutten. En de lange glaswand geeft een open uitzicht op het omliggende gebied.

Onze aanpak

Voor de afbouw van de lounge hebben we diverse functionaliteiten toegevoegd aan het ontwerp. Zo is er een op maatgemaakt lichtplan opgesteld, waarin op een efficiënte manier in de diverse ruimtes passende lichtbronnen zijn gecreëerd. In de uitvoering is gekozen voor energiezuinige systemen.

Dat functioneel ook mooi mag zijn, bewijst de integratie van het luchtbehandelingssysteem dat verborgen zit in het plafond en in de decoratieve zuilen van rvs. Deze zuilen zijn voorzien van verlichting en planten die zorgen voor een gezonde atmosfeer.

Opgeleverd resultaat

De lounge creëert een beleving bij de reizigers door het prachtige interieur, het prettige klimaat en lichtgebruik. Het was fijn om in dit luchthavenproject met INTOS samen te werken door hun ervaring, ook op luchthavens.

De Aspire Crystal Lounge is in januari 2022 geopend, geheel binnen de afgesproken planning. En het resultaat staat! Het is echt een ruimte waar reizigers zich kunnen ontspannen of in alle rust kunnen werken”.

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.