16

Sectoren

Bedrijf

16

Direct contact

UniQure
Offices

·

Interior Construction

UniQure

UniQure, wereldleider op het gebied van gentherapie, had door de versnippering van onderzoeks- en kantoorruimtes over diverse locaties behoefte aan één multifunctioneel gebouw. Het voormalige pand van de Royal Bank of Scotland in de Amsterdamse hub van de biotechbedrijven bood deze mogelijkheid maar moest eerst volledig worden verbouwd. Op basis van een eerdere samenwerking werd INTOS tot bouwkundig hoofdaannemer benoemd. Unica installatietechniek was verantwoordelijk voor alle installaties, D/Dock voor het ontwerp en iL Projects voor de projectcoördinatie.

Opdracht: Hoofdaannemer afbouw en inrichting gerenoveerde kantoor- en onderzoekslocatie
Locatie: Amsterdam
Ontwerp: D/Dock

Behoefte van de klant

Op de nieuwe locatie van 10.000 m2 groot moesten acht multifunctionele verdiepingen gerealiseerd worden voor 150 medewerkers. In totaal kwam dat neer op 7000 m2 aan kantoorruimte en verschillende ‘hubs’, zoals een theater, bibliotheek en koffiecorner, 1500 m2 aan laboratoria en 600 m2 aan cleanrooms.

Onze aanpak

Vanaf het begin schepten we de voorwaarden die nodig waren om een perfecte werkomgeving voor uniQure te creëren. Het pand is onder onze begeleiding in een krap jaar volledig gedemonteerd en vanaf casco opnieuw opgebouwd en ingericht. Wij hebben alle bouwkundige aanpassingen gerealiseerd en het volledige interieur verzorgd, inclusief van de specialistische onderzoeksruimtes, namelijk de laboratoria en de cleanrooms. De korte bouwtijd vormde de grootste uitdaging. Maar ook de diversiteit aan functies in het gebouw, de speciale onderdelen waaronder de groen wand en de DNA-trap, en de afstemming met de uiteenlopende onderaannemers (dagelijks 130 man op locatie!) was bijzonder.

Opgeleverd resultaat

David Spanjaart, senior director operations uniQure: “De keuze voor deze locatie is tweeledig. We wilden dichtbij het AMC zitten, omdat een aantal van onze activiteiten op het terrein van het AMC worden uitgevoerd. En we kozen voor renovatie van een bestaand pand, zodat we zoveel mogelijk geld in ons onderzoekswerk kunnen steken. De verbouwing was intensief, maar dankzij de goede samenwerking is alles op tijd klaar en werkend.”
Maarten van Steenis, projectleider INTOS: “Het aannemen van een project van deze omvang heeft ervoor gezorgd dat we ons nog verder hebben doorontwikkeld als hoofdaannemer. Uiteindelijk heeft het ook geleid tot een bijzonder én functioneel pand waar we ontzettend trots op zijn!”

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.